13 Temmuz 2015 Pazartesi

Sadece biyoinformatik mi öğreniyoruz?

Merhaba!

Önceki yazımda biyoinformatik kampındaki yoğunluğumuzdan bahsetmiştim ancak şimdiki halime baktığımda sanırım gerçek yoğunlukla yeni tanıştım. Kısaca anlatmam gerekirse bir sabah yurttan çıktığımı, bir de akşam yurda girdiğimi hatırlıyorum. 

Benim için yaptıklarımızın en zevklisi kod yazmak. Python kolay kodlarla başlayıp baya bir ilerleme kaydettik diyebilirim. Fasta sekansında ekson ve motif bulmak için kodlar yazdık bu günlerde. Kod
yazarken işin bir sonu olmuyor ve bir sonraki adımda kodu daha verimli hale getirmek gibi yeni görevler ediniyoruz. Uğraştırsa da istenileni elde ettikten sonraki mutluluk inanın her şeye değiyor:).

Bu kampın tek amacının biyoinformatik öğrenmek olmadığını söylemem gerekir. Sunum hazırlama, grup çalışmaları gibi hayatın bir çok alanında kolay adapte olabilmemizi sağlayacak çalışmalar da oldukça zamanımızı alıyor. Akşamları çimlerde yediğimiz pizzalar, sürpriz doğum günü kutlamaları , film izlemelerimiz de oldukça eğlendirici. Kısacası biz bu yaz Genkök'te yaşıyoruz. Bütün bu yoğunluğa değeceğine eminim.









Hiç yorum yok:

Yorum Gönder