10 Ağustos 2015 Pazartesi

Elastik Ağ Modelleri

Elastik ağ modellerinin ortaya çıkması, moleküler dinamikte son yılların en önemli gelişmelerinden olmuştur. Proteinlerin yapısal esnekliklerinin belirlenmesi için vazgeçilmez bir araç olan elastik ağ modellerinde, bir protein birbirine harmonik yaylarla bağlanmış olan bir çok parçacıklardan oluşmuş gibi ifade edilir. Modelin detay seviyesine göre bu parçacıklar proteinin atomlarına, aminoasitlere veya yan zincirlerine denk gelmektedir. Aşağıdaki şekilde gördüğünüz proteinin atomları boncuk şeklinde gösterilmiş ve aralarında etkileşimler yaylarla gösterilmiştir.



Atomlar arası fiziksel etkileşimler, atomlar arası mesafe arttıkça azalmaktadır. Yani birbirine yakın iki atom arası etkileşim daha fazladır ve mesafe arttıkça etkileşim azalır. Kısacası elastik ağ modelleri protein dinamiğini, düğümler ağının titreşimleri şeklinde kabul ederek analiz eder.  

Elastik ağ modelleri, allosterik düzenleme, protein-protein etkileşimi ve protein katlanması gibi proteinlerle ilgili birçok davranışın aydınlatılmasında kullanılmaktadır. 


1 yorum:

  1. 3 strategies to success at sports betting - Work
    I recommend you look งานออนไลน์ at these 3 tips from BetMGM: 5 Strategies to Success at Sports Betting. 4. Be 3 answers  ·  2 votes: 1. Click the button below to see the bonus. 2. · 3. Find a way to do so. 3. Have fun.

    YanıtlaSil